Luisteratelier

Mensen luisteren niet meer naar elkaar!

In de media wordt steeds meer aandacht geschonken aan eenzaamheid en het gebrek aan het naar elkaar kunnen luisteren.

Ook in mijn werk als creatief docent heb ik gemerkt dat er behoefte is aan een luisterend oor. Zo veel mensen willen even praten, maar soms is daar gewoonweg geen tijd voor.

Het is mij opgevallen dat juist als je creatief bezig bent en de focus legt op het maken met de handen er ook minder schroom is om over jezelf te vertellen. Het idee dat ik hier iets mee moest doen liet mij niet meer los.

De combinatie tussen luisteren en mensen creatief bezig laten zijn is volgens mij een prettige manier om de dingen die men bezighoudt te ontdekken. Het werkstuk dat je maakt zegt vaak al heel veel over jezelf. Vaak kan ik aan de schilderstijl zien hoe het met mensen gaat en hoe ze in elkaar zitten. Datzelfde geldt ook voor mijn eigen werk, ik zie aan mijn eigen werk achteraf hoe mijn gemoedstoestand was in de tijd dat ik het werk maakte.

Kom je verhaal vertellen. Het maakt niet uit waarover, het mag over je hond gaan, je kleinkind of iets waar je mee zit. Ook als je blij bent of iets wilt opbiechten. Al is het lang geleden of net gebeurd, ik wil naar je luisteren.

Wat doe ik met die verhalen?                                                                                             

Verhalen zijn niet tastbaar. Door er een voorwerp aan te plakken krijgen ze bestaansrecht. Jouw verhaal gaat niet verloren, het zit gevangen in het beeld.  Ik zou de verhalen op kunnen schrijven, maar ik wil de werkjes die mensen maken verzamelen en tentoonstellen als verhalen die vorm hebben gekregen en nu uit materie bestaan. Ik besef dat de meeste verhalen persoonlijk zijn en soms vertrouwelijk worden verteld, daar zal ik dan ook zorgvuldig mee omgaan. Verder maak ik je erop attent dat ik geen therapeut ben dan ook geen advies kan geven anders dan uit eigen ervaring voortkomt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Neem contact met mij op. Samen bepalen we de locatie en kies je een materiaal uit waarmee je graag wilt werken, Bijv. klei, verf, potlood o.i.d.) terwijl je bezig bent luister ik naar jouw verhaal en onder het genot van een kopje thee of koffie komen we tot een gesprek. Jouw werkstuk wordt onderdeel van een kunstwerk waarmee ik de aandacht wil vestigen op het belang van het luisteren naar elkaar. Mocht je je verhaal willen vertellen en helemaal geen zin hebben om creatief bezig te zijn, neem dan een voorwerp mee zodat jouw verhaal ook tastbaar wordt.

Bel 0623200831 of mail naar moniquesoeteman026@gmail.com  en maak een afspraak. Ik streef er naar om op zeer korte termijn naar je verhaal te luisteren.  Ik vraag hiervoor 15 euro per uur.